Aftensmad

Biksemad med chorizo - nem aftensmad

Biksemad er en nem og lækker hverdagsret, der hitter gang på gang. Vi har givet den traditionelle version et pift og skiftet kødresterne ud med chorizo. Få opskriften lige her!
af Sandra Palmquist. 26.02.2019
Biksemad med chorizo

Biksemad er typisk en ret, vi laver ud af de rester, vi nu har i køleskabet. Men du kan jo sagtens få lyst til en ordentlig omgang biksemad til aften, selvom du ikke står med madrester, der bare skal bruges. Vi har skiftet kødresterne ud og givet den traditionelle version et pift med chorizo. En perfekt ret, når det skal gå hurtigt med aftensmaden - men stadig smage skønt.

Ingredienser

  • 2 gode chorizopølser
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 200 g kartofler
  • 2 æg
  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Persille

Sådan laver du biksemad

  1. Skær pølsen i skiver og hak løgene.
  2. Skræl gulerødderne og kartoflerne og skær dem ud i tern.
  3. Steg gulerødderne og kartofler i en pande med noget smør, indtil det er blødt. Tilføj chorizo, og steg til det har en blød konsistens. Tilføj salt og peber.
  4. Tag blandingen af panden. Steg æggene, som du bedst kan lide dem.
  5. Servér den varme biksemad med spejlæg på toppen.