Aftensmad

Bagt ørred med grøntsagsfyld

Lav en let og lækker sommerret, og servér hel, bagt ørred fyldt med gode grøntsager og med stegte gulerødder til.
Tekst og 2.01.2020 foto: Inge Skovdal / Skovdal.dk
Bagt ørred med grøntsagsfyld
6 personer

  • 6 små ørreder
  • 12 cherrytomater
  • 1 bundt persille
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 2 spsk. salte kapers
  • 2 dl lys sherry
  • Salt og peber
  • 500 g nye gulerødder

Sommermad må gerne være let - både på den ene og den anden måde. Hele ørreder fyldt med lækkerier i form af bl.a. persille, cherrytomater og hvidløg smager fantastisk efter en tur i ovnen og er den perfekte portionsanretning, hvis du skal have gæster. Gulerødderne skal bare skæres i stave og lægges i ovnfadet sammen med de indpakkede ørreder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Røget ørred med purløg

Bagt ørred med grøntsagsfyld

Prøv også: Lækre småretter med fisk og skaldyr

Sådan laver du bagt ørred

  1. Tænd ovnen på 225°. Rengør fiskene, eller få fiskehandleren til det.
  2. Hak tomater og persille groft, og kom det i en skål. Pres hvidløg over. Hak græskarkernerne, og rør dem i fyldet sammen med kapers.
  3. Fyld de rengjorte fisk med blandingen. Læg fiskene i hvert sit stykke folie, og hæld lidt sherry ved. Krydr med salt og peber. Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.
  4. Læg foliepakkerne i en bradepande sammen med gulerødderne, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter.
  5. Servér fisken med stegte gulerødder, salat og vilde ris til.

Prøv også: Kold agurkesuppe med røget laks