Mini kransekage-cupcakes

Mini kransekage-cupcakes

For mange danskere er nytårsaften den dag på året, hvor der bliver sparet mindst på vin og gode råvarer. Det princip vil vi gerne hylde med himmelske minikransekage-cupcakes, der er perfekte til at afslutte årets sidste dag. Opskriften er til 6 personer.

Det skal du bruge:
125 g blødt smør (+ smør til formen)
125 g sukker
125 g marcipan
2 æ g
50 g mel
80 g mørk nougat, kold

Desuden:
250 g marcipan
150 g flormelis
60 g æggehvide (fra ca. 2 små æg)

Prøv også: Klassisk kransekage til nytår - trin for trin

Det skal du bruge:
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Tilsæt marcipan, og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, under fortsat piskning. Tilsæt mel, og fyld massen i 18 smurte minimuffinforme. Kom et stykke nougat i hver form, og bag kagerne ved ca. 175° i 15-20 minutter. Tag
kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule af i formen. Skru ovnen op på 210°. Kom marcipan og flormelis i en skål, og pisk med en elpisker eller i en foodprocessor. Tilsæt æggehvider, og fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt små toppe kransekagemasse oven på kagerne, og bag dem yderligere 10-25 minutter i den varme ovn, eller til kransekagen er gennembagt. Server kagerne ved stuetemperatur med et drys flormelis.

Læs også: 3 nytårsborde dine gæster vil huske

Tip! Kagerne kan laves dagen i forvejen.