Konfekt
Konfekt
Chokolade-konfekt med Baileys
Konfekt, chokolade og Baileys fungerer perfekt til julearrangementets kaffebord. Men hvorfor servere det hver for sig, når det smager så fantastisk sammen?
af Pia Buusmann
2.12.2015
Foto: Jes Buusmann
Når det kommer til julehyggen, er konfekten et meget traditionsbundet anliggende. Men måske man kan have gavn af lidt fornyelse, hvis ikke man skal ende med at komme hele december måned igennem, kun ved at spise marcipan og nougat! Pift indholdet af konfektskålen op med et moderne stykke konfekt der er rig på knas og kant.
Er du vild med konfekt med Baileys? Så prøv denne her med dadler og kokos!
Chokolade-konfekt med Baileys
Ca. 20 stk.
Det skal du bruge til konfekt med Baileys:
- 60 g tørret mango
- 65 gtørrede blåbær
- 3 spsk. Baileys
- 50 g hasselnødder
- 50 g mandler
- 50 g valnødder
- 150 g mørk chokolade
- Evt. 1 strøget tsk. lakridspulver
Prøv også: Marcipankonfekt med hvid chokolade
Sådan laver du konfekt med Baileys:
- Hæld mangoen i en skål, og hæld lidt koldt vand hen over, så det dækker. Dæk skålen med folie, og lad mangoen stå 1 time på køkkenbordet.
- Hæld imens de tørrede blåbær i en anden skål, hæld Baileys over, og dæk skålen med folie. Lad også blåbærrene trække 1 time.
- Hæld vandet fra mangoen, og hak den groft.
- Hak alle nødderne groft. Varm en pande op på fuld styrke. Tilsæt nødderne, og brun dem let.
- Kom nødder, mango og blåbær i en skål. Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den i skålen med nødder og frugt. Vend det sammen med en ske.
- Form med hænderne 20 toppe. Drys dem evt. med lakridspulver, og stil dem i køleskabet, til de har sat sig.
- Kom toppene i en dåse med tætsluttende låg, og stil dem køligt inden servering.