Risalamande

Risalamande er i mange hjem obligatorisk som dessert juleaften. Og med risalamande følger naturligt også kirsebærsauce - og den der berømte mandel, der udløser en gave.

Mange vælger at købe kirsebærsaucen færdig, men det er faktisk ikke så svært at lave den selv. Så her får du opskrift på både risalamande og lækker hjemmelavet kirsebærsauce.

Risalamande

250 g grødris
2½ dl vand
1 l sødmælk
½ l piskefløde
50 g smuttede mandler
Ca. 3 spsk. lyst rørsukker
Korn fra 1 vaniljestang
1 hel, smuttet mandel

Er du modig? Så prøv denne opskrift på risalamande med pinjekerner i stedet for mandler!

Sådan laver du risalamande
Kom grødris og vand i en gryde. Lad det koge ca. 2 min. Tilsæt sødmælk, og lad det koge ved svag varme i ca. 45 min. under låg. Lad grøden afkøle - gerne natten over i køleskab.

Pisk fløden, og hak mandlerne. Vend flødeskum og hakkede mandler i risengrøden. Smag den dejlige risalamande til med rørsukker og vaniljekorn.

Husk at gemme en hel mandel i den klassiske risalamande.

Kirsebærsauce til risalamande
Ca. 350 g syltede kirsebær
½ dl vand
Ca. 2 spsk. majsstivelse
4 spsk. sukker

Sådan laver du kirsebærsauce
Kom syltede kirsebær og vand i en gryde, og varm det op. Rør majsstivelse ud i koldt vand, og kom det i kirsebærsaucen under omrøring. Lad det småkoge et par minutter. Smag saucen til med sukker.

Server kirsebærsaucen lun til den kolde risalamande.

Her har du fået en opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce. Men vil du hellere købe kirsebærsaucen, hvilken en skal du så vælge? Se her, hvilken kirsebærsauce der faldt i ISABELLAS' smag