Kager

Hjemmelavede honningsnitter med appelsin

Kager med honning hører julen til, og disse cremede honningsnitter med appelsin er helt uimodståelige til en kop varm te. Få opskriften her!
af Anna Hedegaard 23.11.2016 Foto: Jakob Valling/valling.com

Honningsnitter ER smagen af jul, og du skal næsten prøve at lave dem selv. De er nemlig meget bedre end dem fra supermarkedet. Vi viser dig trin for trin i galleriet. hvordan du laver cremede honningkager!

Sådan laver du hjemmelavede honningsnitter

12 personer

Det skal du bruge

  • ½ kg akaciehonning eller lys sirup
  • 250 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æg
  • Saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • Skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 500 g mel
  • 2 tsk. natron

Creme

  • 350 g smør
  • 3 dl flormelis
  • 2 æggeblommer

Desuden

  • 50 g finthakkede hasselnødder
  • 1 lille glas appelsinmarmelade
  • 200 g mørk overtrækschokolade
  • Syltede appelsinskiver til pynt

I galleriet viser vi dig hvordan, kagerne laves trin for trin, men først skal du sylte appelsinskiverne.

Sådan laver du syltede appelsinskiver

Det skal du bruge

  • 1 kg usprøjtede appelsiner
  • 1-2 kg sukker – efter smag
  • Vand efter behov

Sådan gør du

Dag 1

  1. Vask appelsinerne og skær toppen og bunden af.
  2. Skær appelsinerne i ½ cm tykke skiver, men hold kødet tæt samlet, så skiverne kan stå op.
  3. Stil dem i en sauterepande og dæk med sukker.

Dag 2

  1. Dæk lige akkurat appelsinerne med vand.
  2. Lad dem simre i panden i 2-3 timer, til lagen bliver sirupsagtig.
  3. Afkøl i lagen og server.

Planlæg en hyggelig nytårsaften!

I galleriet herunder kan du se trin for trin, hvordan du laver hjemmelavede honningsnitter. God jul!