5 tips til en vellykket flæskesteg

Sådan laver du en god og vellykket flæskesteg

Sprød svær på flæskestegen er et succeskriterie for en vellykket julemiddag. Måske følger du den samme opskrift år efter år, men lidt få justeringer kan gøre den berømte flæskesteg endnu mere lækker, kødet mere saftigt og sværen endnu mere sprød. Vi har samlet 5 tips til, hvordan du sikrer dig en vellykket flæskesteg!

Perfekt tilbehør til din flæskesteg: De lækreste brunede kartofler

  1. Rids sværen helt ud i siderne, dog uden at skære ned i kødet.
  2. Du skal sikre dig, at flæskestegen ligger helt lige på risten i ovnen, så den bliver stegt jævnt over det hele. Er flæskestegen tyndere i den ene side, kan du lægge en halv rå kartoffel ind under stegen, så den ligger lige.
  3. Gnid godt med groft salt ind i sværen, inden den kommer i ovnen.
  4. Er sværen alligevel blød, når stegen er færdig, kan du give den et par minutter under ovnens grill ved høj varme – men hold godt øje med, at den ikke brænder på.
  5. Er du bekymret for, om kødet bliver for tørt under stegningen, kan du skære sværen helt af, inden stegen kommer i ovnen, give den et let opkog i en gryde med vand, og dernæst stege den på en rist for sig selv i ovnen. På denne måde sikrer man, at sværen bliver sprød, uden at selve kødet bliver tørt.

Efter flæskestegen: Opskrift på den bedste risalamande