Julebag: Pyntelige pistaciekranse

Bag smukke, delikate pistaciekranse, der kan pryde vinduet, døren eller juletræet. Den spiselige julepynt smager fuldstændig fantastisk, og de små kranse er smagsvindere hos både store og små!

ISABELLAS sanghæfte: Print julens bedste sange her

Sådan laver du små pistaciekranse

Ca. 15 kranse.

Det skal du bruge til pistaciesmåkager

  • 60 g grønne, usaltede pistacienødder (større supermarkeder, net- og specialbutikker)
  • 250 g hvedemel
  • 200 g stuetempereret smør
  • 100 g sukker
  • ¼ tsk. salt

Pynt

  • 60 g grønne, usaltede pistacienødder
  • 50 g flormelis 
  • Lidt vand

Sådan laver du pistaciesmåkager

Pistaciesmåkager

  1. Blend pistacienødder til mel.
  2. Kom pistaciemel, hvedemel, smør, sukker og salt i en skål, og ælt det sammen med fingrene.
  3. Form dejen til en kugle, og sæt den i køleskabet 1 times tid.
  4. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir drysset med lidt mel, og udstik kranse med 2 runde eller riflede udstikkerforme i forskellige størrelser.
  5. Bag kransene i 15-20 minutter ved 150°. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Pynt

  1. Hak pistacienødderne fint.
  2. Rør flormelis og vand til glasur, og pynt småkagerne med glasur og masser af hakkede pistacienødder.
  3. Lad glasuren tørre ved stuetemperatur, og bind så et fint bånd i hver krans, hvis du vil have dem hængende.

Prøv også: Julens bedste æbleskiver med kærnemælk