Honningkagehjerter

De fine honningkagehjerter kan bruges som pynt rundtomkring i huset og på juletræet, hvis du laver hul i dem og trækker en snor igennem. Bag eventuelt en dobbelt portion, så der også bliver nogle til at lægge i kagedåsen.

DIY: Hjemmelavede bordkort

Det skal du bruge til honningkagehjerter:

  • 110 g honning
  • 65 g brun farin
  • 25 g smør
  • 190 g hvedemel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk natron

Glasur:

  • 200 g flormelis
  • Ca ½ dl kogende vand
  • (kakao hvis glasuren skal være brun)

Forslag til pynt:

  • Kagekrymmel
  • Sukkerblomster
  • Sølvkugler
  • Lakridspulver
  • Spiseligt glimmerstøv

Søde sager: Snebolde med orangesmag

Sådan laver du honningkagehjerter:

  1. Smelt honning, brun farin og smør sammen i en lille gryde ved middel varme. Tag gryden fra varmen, og lad honningblandingen køle lidt af.
  2. Bland hvedemel, ingefær, kanel, allehånde og natron i en stor skål. Tilsæt honningblandingen, og rør det hele godt sammen til en jævn og glat dej. Dejen er meget blød og smidig, så det er en god idé at lade den hvile på køl et stykke tid, før den skal rulles ud.
  3. Drys lidt mel på bordet og på kagerullen, og rul dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.
  4. Udstik hjerter (eller andre figurer) med små og store udstikkerforme. Udstik også et lille hul til at trække et bånd eller en snor igennem, hvis kagen skal hænges op. Læg honningkagehjerterne på bagepladen med bagepapir.
  5. Bag honningkagerne i en 200 grader varm ovn i 6-8 minutter (afhængigt af deres størrelse og tykkelse.) Løft forsigtigt de færdigbagte kager over på en rist, og lad dem køle helt af.
  6. Rør en tyk glasur af flormelis og kogende vand. Pynt honningkagerne med glasur og pynt efter eget valg.

Julestemning: Det svenske orangeri

Tips til honningkagehjerter:

Honningkagedejen kan laves god tid i forvejen og gemmes i køleskabet, til den skal bruges – pak den ind i husholdningsfilm, så den ikke bliver tør.

I galleriet nedenfor kan du se, hvordan du laver honningkagehjerterne!