Honninghjerter

Antal: 
12 styk
Det skal du bruge: 
Grunddej
500 g honning
500 g hvedemel
Desuden:
10 g potaske
2 tsk. hjortetaksalt
2 spsk. vand
2 æggeblommer (evt. 1-2 mere)
1 usprøjtet appelsin (kan udelades)
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødte nelliker
Overtræk:
200 g mørk chokolade

Sådan gør du

Grunddej:

Lav gerne grunddejen, dagen før du skal bage honninghjerterne.

Varm honningen forsigtigt op, og rør/ælt den sammen med mel.

Kom dejen i en skål med låg, eller pak den ind i plastik, og opbevar den ved stuetemperatur til næste dag.

Lad duften af brændte mandler sprede sig i hjemmet - få opskriften på julens lækreste brændte mandler her!

Desuden:

Bland potaske med lidt vand – kun så meget vand, at det bliver til en grødet masse. På grund af den kemiske reaktion vil massen blive varm.

Hæld den over i grunddejen, og bland den sammen – du skal helst bruge røremaskine med dejkroge, da massen kan være ret sej.

Bland hjortetaksalt og 2 æggeblommer, og rør det i dejen.

Dejen skal have en konsistens, så det er til at arbejde med. Den skal gerne være blød, men ikke for nasset. Er den for stiv at arbejde med, kan du hælde 1-2 æggeblommer mere i den.

Riv skallen af appelsinen, og bland den med krydderierne. Hæld dem i dejen, og ælt lidt videre.

Rul kagedejen ud, så den har en tykkelse på 4-5 mm, og stik 12 hjerter ud af den.

Ingen jul uden æbleskiver. Få opskriften her!

Læg dem på plader med bagepapir.

Bag honninghjerterne i ca. 10 minutter ved 170°. Du kan give dem et lille prik med fingeren, mens de stadig er i ovnen. Hvis aftrykket bliver på kagen, er de ikke færdige.

Lad kagerne køle af.

Overtræk:

Smelt chokoladen over vandbad.

Pensl kagerne med chokolade, eller dyp dem i den en efter en.

TIP Hvis honninghjerterne er blevet for tørre, kan du spraye lidt vand på dem og stille dem i køleskabet, inden du pynter dem.