Konfekt

Fudge med hassel- og pistacienødder

Her får du Annemette Voss' opskrift på skøn fudge med hassel- og pistacienødder. Perfekt til den søde juletand.
af Annemette Voss. 28.11.2019 Foto: Skovdalnordic.com.
Fudge med hassel- og pistacienødder
36 stk

Det skal du bruge

  • 100 g hasselnøddekerner
  • 1 vaniljestang
  • 450 g sukker
  • 120 g smør
  • 1½ dl sødmælk
  • 1 dåse kondenseret mælk (397 g)
  • 50 g usaltede pistacienødder uden skal
  • 1 tsk. havsalt (flagesalt)

Fudge med hassel- og pistacienødder

Sådan gør du

  1. Rist hasselnødderne på en varm pande, til skallerne sprækker. Nulr skallerne af i et rent viskestykke, og læg hasselnødderne til side.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, sukker, smør, sødmælk og kondenseret mælk i en lille tykbundet gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge ved middel varme i ca. 15-20 minutter, til temperaturen er 117° – tjek med et termometer.
  3. Tag gryden af blusset, hæld massen i en røremaskine med piskeris, og pisk massen i ca. 10-15 minutter ved fuld kraft, til den er lys og luftig og kølet en del af. Fordel massen i en form, der måler 10 x 20 cm, beklædt med bagepapir, og tryk hasselnødder og pistacienødder godt ned i massen.
  4. Drys med havsalt og tryk det let fast i overfladen. Stil formen køligt til næste dag, og skær fudgen ud i mindre stykker.