Finskbrød

Antal: 
40-50 store finskbrød
Det skal du bruge: 
½ tsk. hjortetaksalt
500 g hvedemel
175 g sukker
2 æggeblommer (eller 1 bæger pasteuriserede)
325 g smør
Desuden:
1½ æggehvide (eller 1 bæger pasteuriserede)
100 g mandler (lidt flere, hvis du smutter dem)
2 dl perlesukker

Sigt hjortetaksalt i melet, og bland med de øvrige ingredienser.

Ælt til en ensartet dej, pak den ind i film, og lad den hvile på køl i 30-60 minutter.

Rul dejen ud til en firkant, der er ca. 1,2 cm tyk.

Smut evt. mandlerne, og hak dem.

Julen er hjerternes fest. Her får du vores bedste opskrift på honninghjerter.

Pensl dejen med æggehvide, og drys med først mandler og dernæst perlesukker.

Skær dejen i baner, der er ca. 4 cm brede, og skær derefter banerne i stykker på 2½ cm.

Anbring finskbrødene på bageplader med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200° i 8-10 minutter.

Hold øje med dem, for ovne er forskellige.

Lad dem køle helt af på en rist, før du lægger dem i kagedåser.