De bedste tips og opskrifter til en vellykket julemiddag

Der er nok at se til i den gode juletid, og er det dig, der åbner dørene og holder juleaften, er der lidt ekstra planlægning. Julemiddagen skal være på plads, julebordet skal pyntes og julebuketten skal stå smukt, når gæsterne ankommer. Du kan sagtens nå det hele – og lidt til! Vi har samlet alle vores bedste opskrifter og tips i galleriet nederst på siden!

Prøv også: Julens lækreste brændte mandler

Den perfekte julemiddag

For mange er julen den eneste tid på året, hvor menuen står på and, sauce og brunede kartofler. Start planlægningen af menuen i god tid. Bestil anden hos en god slagter eller en økologisk gårdbutik, og læs opskrifterne igennem, så du kan planlægge, hvordan du vil gribe arbejdet an. God tid og planlægning er vigtigt for at julemiddagen bliver en fornøjelse.

Julesaucen er prikken over i’et, og et ekstra godt tip lyder, at hvis skyen fra både and og flæskesteg blandes, bliver saucen endnu mere lækker.

Jule-DIY: 7 nemme idéer

Tips til timingen juleaften:

  • Kog risengrød til risalamanden dagen før
  • Smut mandler dagen før
  • Kog og pil kartofler til brunede kartofler dagen før
  • Bland risalamanden om morgenen, så den kan stå og trække i køleskabet
  • Lav rødkålen klar midt på dagen, så den bare skal varmes op før middagen
  • Dæk bordet om eftermiddagen
  • Gør anden klar og sæt den i ovnen tre timer før middagen (og nyd duften af jul brede sig)
  • Karamelliser de brune kartofler en time før middagen
  • Tag risalamanden ud af køleskabet en halv time før, så den ikke er køleskabskold


Lav en farvefin salat til julemaden, der gør, det ikke bliver så tungt. Her med rødkål, appelsin, vinduer, blåbær og valnødder og et grønt drys krydderurt.

Lige til at printe ud: Sanghæfte - julens bedste sange

Tilbage er der vist bare at ønske alle en rigtig glædelig jul!

Få alle ISABELLAS bedste opskrifter og tips til julemiddagen her!