Se også
Kager
Cheesecake med twist af jul
Forny den søde julespise – lav en cheesecake med twist af jul, som egner sig perfekt til den søde juletid som alternativ til den traditionelle risalamande.
af Inge Skovdal
4.11.2021
8 personer
Bunde:
- 100 g smør
- 200 g Digestive-kiks
Fyld:
- 4 blade husblas
- 75 g sukker
- 2 pasteuriserede hele æg
- 200 g flødeost
- 2 spsk. limesaft
- 1 usprøjtet lime
- 3 dl piskefløde
- 1 dl kirsebærsirup, fx Selleberg
- 1 tsk. chiliflager
Lad julen få en anden smag i år! Her serverer vi opskriften på en skøn cheesecake med twist af jul. Følg opskriften her og bliv guidet i videoen nederst.
Sådan laver du cheesecake MED KIRSEBÆRSIRUP
Bunde:
- Smelt smørret i en gryde. Tag den af blusset, og smuldr kiksene ned i smørret. Fordel blandingen i 8 glas.
- Fyld: Læg husblassen i koldt vand i 10 minutter.
- Pisk sukker og æg luftigt. Bland flødeost i, og riv limeskal i.
- Tag husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Pres saften fra limen i en skål, og afkøl husblassen i limesaften.
- Pisk fløden stiv. Hæld husblassen i æggeblandingen, og vend flødeskummet i.
- Hæld fromagen over kiksebundene i glassene, og stil dem på køl i mindst 3 timer.
- Rør kirsebærsiruppen med lidt chili, og hæld den over desserten.
Se også
Sunde havregrynskugler med dadler
Se også