Kager

Cheesecake med twist af jul

Forny den søde julespise – lav en cheesecake med twist af jul, som egner sig perfekt til den søde juletid som alternativ til den traditionelle risalamande.
af Inge Skovdal 4.11.2021
8 personer

Bunde:

  • 100 g smør
  • 200 g Digestive-kiks

Fyld:

  • 4 blade husblas
  • 75 g sukker
  • 2 pasteuriserede hele æg
  • 200 g flødeost
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 usprøjtet lime
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl kirsebærsirup, fx Selleberg
  • 1 tsk. chiliflager

Lad julen få en anden smag i år! Her serverer vi opskriften på en skøn cheesecake med twist af jul. Følg opskriften her og bliv guidet i videoen nederst.

Sådan laver du cheesecake MED KIRSEBÆRSIRUP

Bunde:

  1. Smelt smørret i en gryde. Tag den af blusset, og smuldr kiksene ned i smørret. Fordel blandingen i 8 glas.
  2. Fyld: Læg husblassen i koldt vand i 10 minutter.
  3. Pisk sukker og æg luftigt. Bland flødeost i, og riv limeskal i.
  4. Tag husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Pres saften fra limen i en skål, og afkøl husblassen i limesaften.
  5. Pisk fløden stiv. Hæld husblassen i æggeblandingen, og vend flødeskummet i.
  6. Hæld fromagen over kiksebundene i glassene, og stil dem på køl i mindst 3 timer.
  7. Rør kirsebærsiruppen med lidt chili, og hæld den over desserten.