Opskrifter

Hjemmelavet mirabellesyltetøj

Den søde smag af mirabeller er perfekt til syltetøj. Vi giver dig opskriften på en delikat og enkel mirabellesyltetøj, der smager fantastisk.
af Bente Halkjær 11.09.2019 Foto: Tia Borgsmidt og Shutterstock.
Mirabellesyltetøj
0 personer

  • 1 kg mirabeller
  • 4 spsk. vand
  • 400 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Evt. Atamon eller spiritus

Udvalget af mirabelleblommer er stort. De findes blandt andet både i rød, gul, grøn og blå - du kan dyrke dem selve eller plukke dem i naturen. Nyd de små blommer året rundt med denne lækre syltetøj.

Mirabellesyltetøj

Sådan laver du mirabellesyltetøj:

  1. Skyl, halvér, og udsten mirabellerne.
  2. Læg dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser undtagen Atamon eller spiritus.
  3. Varm langsomt op, og lad syltetøjet koge ca. 5 minutter.
  4. Skum syltetøjet for urenheder. Skyl evt. glassene i Atamon eller spiritus, og hæld syltetøjet heri.
  5. Luk glassene.

TIP: Ønsker du mere fast syltetøj, kan du anvende syltesukker.

Mirabellesyltetøj