Små kåltærter

Lav lækre små kåltærter

5-6 stk.

Tærtedej:
• 150 g hvedemel
• ½ tsk salt
• 75 g koldt smør
• 1 æggeblomme
• 2 spsk koldt vand

Fyld:
2 spsk olivenolie
• 2 rødløg, skåret i tynde skiver
• 2 fed hvidløg, pressede
• 200 g rødkål, fint snittet
• 200 g hvidkål, fint snittet
• 200 g broccoli, knækket i helt små buketter
• 1 tsk sukker
• 1 dl vand
• Salt og peber
• 5-6 spsk revet parmesan

Tærtedej: Hæld hvedemel, salt og smør i en foodprocessor, og kør, til smørret er smuldret. Tilsæt æggeblomme og koldt vand, og kør, til dejen er samlet til en kugle. Læg den i køleskabet i ca. 30 minutter, mens du ordner kålen.

Fyld: Opvarm olivenolien i en gryde, og svits løg og hvidløg. Tilsæt kål, broccoli, sukker og vand. Læg låg over, og lad det simre i 10 minutter. Rør et par gange undervejs. Tag låget af, og skru op for varmen. Kog blandingen under omrøring, til vandet er fordampet. Krydr med salt og friskkværnet peber. Rul dejen ud, og fordel den i formene. Forbag dem ved 200° i 5 minutter. Fordel kålblandingen i tærteformene. Drys en skefuld revet parmesan på hver. Bag tærterne i ovnen ved 160° i ca. 20 minutter. Drys evt. med ekstra parmesan. Server med frisk salat til.

Få mere inspiration til at bruge kål her:


Rødkålsalat,
kokos-flager
og tranebær

Ovnbagt glas-
kål med gede-
ost

Stuvet hvidkål

 


Gryderet med
chorizo og kål

 

Kokkenkniv
fra Pure
Komachi i turkis

Læs meget mere om de forskellige kålsorter i galleriet herunder