Rosédampede muslinger

Det skal du bruge: 
1 løg
2 fed hvidløg
2 porrer
1 håndfuld dild og lidt til pynt
1 kg muslinger
25 g smør
3 dl rosévin
1 dl fløde
Salt og peber

Sådan tilbereder du rosédampede muslinger

  • Pil og hak løget, og pres hvidløget. Snit porrerne fint, og hak dilden.
  • Skyl og rens muslingerne i en skål under rindende koldt vand. Rør hårdt rundt i skålen.
  • De muslinger, som er åbne, giver du et hårdt gok på køkkenbordet – hvis de ikke lukker sig inden for få minutter, skal de kasseres.
  • Svits løg, hvidløg, porrer og dild i smør i en stor gryde.
  • Hæld rosévin og fløde i gryden og derefter de rengjorte muslinger.
  • Kog muslingerne under låg i ca. 5 minutter, eller indtil de åbner sig – dog højst 7 minutter.
  • De muslinger, som stadig er lukket efter dampning, skal kasseres.
  • Smag suppen til med salt og peber, og servér muslingerne med hjemmebagte flutes og frisk dild.

Her får du opskriften på et lækkert langtidshævet flutes med hvidløg og rosmarin