Forretter

Laksetatar med fennikelsalat

Vink farvel til tunge gryderetter, rodfrugter og efterårets andre solide råvarer. Årets første spæde grøntsager har ramt butikkerne, og det skal fejres med en dejlig forret med laks og fennikel!
af Camilla Lawes 1.12.2021 Foto: Wichmann+Bendtsen
6 personer

  • 450 g fersk laks
  • 1 tsk sukker
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille fennikel
  • ½ dl creme- fraiche
  • Lidt citronsaft
  • Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
  • Havsalt og peber
  • 1 bakke ærteskud
  • Olivenolie

Estragonolie:

  • 2 dl rapsolie
  • 10 spsk skåret estragon – du kan også bruge tørret, men kun ca. 1 spsk
  • Havsalt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • Ristet rugbrød

Laks er altid et sikkert smagshit, og her har vi ladet den fede fisk komme helt til sin ret i en forårsfrisk tatar med sprød fennikelsalat. Servér tataren som forret eller en let og hurtig luksusfrokost helt uden ben i!

Sådan laver du laksetatar:

  1. Frys laksen i et døgn, optø, og skær den i fine terninger. Rør den med sukker, salt og peber.
  2. Skær rødløget i fine terninger, og hak topskuddet af fenniklen groft. Kom løg og fennikeltop i laksen. Vend cremefraiche, citronsaft og citronskal i, og smag til med salt og peber.
  3. Anret med en udstikkerform på tallerken. Skær fenniklen helt tyndt, og marinér den med olie, salt og peber. Vend ærteskud i, og server til laksetataren.
  4. Rør ingredienserne til estragonolien sammen, dryp over laksen og servér.

OBS! Fødevarestyrelsen anbefaler, at rå fisk til fx sushi og tatar skal have været frosset i mindst 1 døgn ved minus 20° på grund af parasitter, som kan være i fiskekødet.