Forretter

Kongekrabbe med mango-avocado-salsa og rugbrødschips

Kombinationen af kongekrabbe, frisk mango-avocado-salsa og sprøde rugbrødschips taler næsten for sig selv - resultatet er himmelsk! Her får du opskriften på en nem og lækker forret, der er en konge værdig.
af Inge Bøggild 29.03.2017 Foto: Tina Brok Hansen.
Kongekrabbe med mango-avocado-salsa og rugbrødschip
6 personer

Rugbrødschips:

  • Tørt rugbrød svarende til 3 skiver
  • Lidt rapsolie
  • Flagesalt

Kongekrabbe:

  • 4-6 kongekrabbeben
  • 1 stor mango
  • 2 avocadoer
  • ½ dl mayonnaise
  • ½ dl cremefraiche
  • Ca. 1 spsk. sød chilisauce
  • Flagesalt og friskkværnet peber.
  • Solsikkespirer

Forkæl dine gæster med denne fantastiske forret, hvor det saftige og velsmagende kongekrabbekød spiller hovedrollen. Med selskab af en frisk mango-avocado-salsa og hjemmelavede knasende sprøde rugbrødschips er der garanti for en skøn smagsoplevelse. Velbekomme!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lad den delikate kongekrabbe med mango-avocado-salsa indgå som en del af denne skønne menu til forårsfrokosten

Sådan laver du kongekrabbe med mango-avocado-salsa og rugbrødschips

  1. Rugbrødschips: Skær rugbrødet i helt tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en skarp kniv. Det gør ikke noget, hvis skiverne bliver lidt ureelle.
  2. Pensl dem med rapsolie, og bag dem i ovnen ved 150° varmeluft i15 minutter, eller til de er sprøde og brune. Drys med flagesalt, og servér lune.
  3. Kongekrabbe: Kom kongekrabbebenene i letsaltet kogende vand, og kog dem i ca. 1 minut. Sluk for blusset, og lad benene afkøle i vandet.
  4. Skræl mango og avocadoer, fjern stenene, og skær kødet i små tern. Rør mayonnaise, cremefraiche og sød chilidressing sammen til en dressing. Smag til med salt og peber. Klip kødet ud af kongekrabbeskallerne med en saks.
  5. Portionsanret på fine tallerkener, og pynt til sidst med solsikkespirer og evt. mere dressing.