Forretter

Eksotiske rullemops

Sild hører julebordet til, men her er de krydret på asiatisk maner, og med frisk tilbehør.
af Anna Hedegaard/Engleblomst.com 18.11.2008 Foto: Jakob Valling/valling.com

8 ferske sildefileter
1 spsk. honning
1 lille bundt frisk koriander
2 tsk. revet ingefær
Salt og peber

Lage:
½ l eddike (almindelig lagereddike)
300 g sukker
1 dl soja

Radisesalat:
1 bundt radiser
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Klip rygfinnen af sildefileterne, og læg dem med skindsiden nedad på et spækbræt. Smør fileterne med honning. Hak koriander, og drys den samt ingefær på fileterne. Krydr med salt og peber. Rul fileterne sammen, og hold dem sammen med en tandstikker. Læg dem i et fad.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lage:
Hæld eddike, sukker og soja i en gryde. Kog lagen op, til sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage over fileterne i fadet, så lagen dækker sildene. Lad dem trække i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag 1-2 radiser fra til pynt. Skær de resterende radiser i tynde skiver, og vend dem i olivenolie. Smag til med salt og peber. Server til rullemopserne.