Forretter

De bedste fiskefrikadeller

En klassiker til både frokost og aften er friske fiskefrikadeller, der på en og samme tid er både sprøde og bløde. Få opskriften på de bedste af slagsen her!
af Camilla Zarah Lawes 5.01.2016 Foto: Wichmann + Bendtsen Photography.

Fiskefrikadeller kan laves på et hav af måder, men fælles for alle gode fiskefrikadeller er, at de skal være sprødstegte på ydersiden og dejlig bløde og milde indeni.

Her deler vi opskriften på verdens bedste fiskefrikadeller, hvis vi selv skal sige det, for der er nemlig både masser af saft, kraft og smag i disse sprødstegte deller! Gør ligesom os og servér dem med hjemmerørt remoulade, sprøde fritter og en knasende god salat, eller spis dem kolde til frokost på et godt stykke rugbrød.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vild med fiskefrikadeller? Prøv frikadeller på 3 nye måder!

De bedste fiskefrikadeller med grove fritter
Til 4 personer

Det skal du bruge:

Grove fritter:

  • 2 bagekartofler
  • Olivenolie
  • Havsalt

Fiskefrikadeller:

  • 500 g torskefilet
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl økologisk sødmælk
  • 1 æg
  • 4 store rejer med skal, fx tigerrejer
  • 5 spsk. hakket dild
  • 5 spsk. hakket kørvel
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 20 g smør

Grov remoulade:

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamico
  • 1 spsk. sennep
  • Salt og friskkværnet peber
  • 6 spsk. grove pickles
  • 5 spsk. cremefraiche 9 %

Se også: Opskrift på klassiske saftige fiskefrikadeller

Sådan laver du fiskefrikadeller:

  1. Fritter: Tænd ovnen på 180°. Skær kartoflerne i både. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, dryp olie over, og drys med salt og peber. Bag dem ved 180° i 35 minutter, til de er sprøde.
  2. Fiskefrikadeller: Hak torskekødet groft i en foodprocessor, og hæld det i en stor skål. Tilsæt salt, peber, mel, mælk og æg, og rør til en ensartet fars. Pil herefter rejerne. Del dem i halve, og vend dem i farsen med krydderurterne. Varm en pande op med olie og smør, og steg fiskefrikadellerne gyldne og sprøde på begge sider. SALAT: Skyl salaten, og skær den i lange både. Skær agurken i tykke skiver og løget i tynde ringe.
  3. Grov remoulade: Rør ingredienserne sammen, og servér til frikadellerne sammen med fritter og salat.