Cremet tunsalat - opskrift til frokost

Tid i alt: 
10 minutes
Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Cremet tunsalat
4 forårsløg (evt. røde)
2 dåser tun
1 spsk cremefraiche 18% (eller 9%)
3 spsk mayonnaise
1-2 tsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
4 spsk hakket bredbladet persille
2 spsk kapers
Salt og friskkværnet peber

Nogle klassikere skuffer aldrig! Lav en cremet tunsalat på 10 minutter, hvor resultatet slår supermarkedets færdigkøbte med flere længder. Den er oplagt at bruge til frokost på ristet rugbrød med avocado på toppen, men den kan også anrettes fint og bruges til en hverdagshurtig forret! Den relativt begrænsede mængde af mayonnaise gør, at denne tunsalat opskrift er en ganske fornuftig spise. Der er et stort indhold af protein, et beskedent indehold af fedt og et lavt indhold af kulhydrater. 

Lyst til mere tun udover denne tunsalat: Frisk tun til forret

Sådan laver du cremet tunsalat:

  1. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
  2. Dræn tunen for vand eller olie, og rør den godt sammen med cremefraiche, mayonnaise og dijonsennep.
  3. Smag til med friskpresset citronsaft, hakket persille, kapers, salt og friskkværnet peber.

Søde sager: ISABELLAS’ mest populære kager og dessert