Cremet tomatsuppe

En lækker, cremet tomatsuppe som forret er altid en topscorer. Server den varme tomatsuppe med rugbrødscrostini og bliv favoritværtinde.

Tomatsuppen hører til blandt manges favoritsupper, så med en skøn, cremet tomatsuppe som forret er det svært at gå galt i byen. Tomatsuppen her serveres oven i købet sammen med en gedeoste belagt rugbrødscrostini, hvilket kun er men til at give en bedre oplevelse.

Tomatsuppen er dejligt krydret og med et frækt twist af appelsinskal, som gør din tomatsuppe ekstra delikat.

En varm, cremet tomatsuppe er et hit som forret, når vinden bider i kinderne. Her får du opskriften på den lækre tomatsuppe. God fornøjelse!

Opskrift på cremet tomatsuppe

6 personer

Det skal du bruge

HELE MENUEN

Forret

Cremet tomatsuppe og rugbrødscrostini med gedeost

Hovedret

Abrikosglaseret skinke med roasted potatoes og salat med grønkål

Dessert

Æblekage med ricotta og nødder

2 løg
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 spsk hakket citrontimian
1 kvist rosmarin
1 tsk cayennepeber
Appelsinskal, 1 stykke, ca. 3-4 cm, usprøjtet
200 g tomatpuré (fx fra Urtekram)
2 spsk balsamico
1 tsk sukker
3 dl urtebouillon
2 dåser hakkede tomater (a 400 g)
2½ dl madlavningsfløde
 

Cremet tomatsuppe - Sådan laver du den

Pil alle løgene, og hak dem groft. Svits dem i olivenolie, til de er klare. Tilsæt citrontimian, rosmarin, cayennepeber og appelsinskal, og rør. Tilsæt tomatpuré, balsamico og sukker. Lad balsamicoen bruse lidt af, og tilsæt urtebouillonen. Hæld hakkede tomater ved.

Læg låg på gryden, og lad tomatsuppen simrekoge i 30-40 minutter. Tilsæt fløden, og varm din tomatsuppe igennem. Fjern appelsinskallen og rosmarinkvisten fra suppen. Blend den varme tomatsuppe med en stavblender, til den er cremet i konsistensen.

Tilbered rugbrødscrostini, og server de sprøde lækkerbiskener til den skønne tomatsuppe.

Rugbrødscrostini - det skal du bruge

6 skiver rugbrød
1 spsk olivenolie
100 g frisk gedeost
1 spsk hakket timian
Havsalt og friskkværnet peber

Rugbrødscrostini - sådan laver du dem

Tænd ovnen på 200º.

Smør rugbrødet med olivenolie og herefter med gedeost. Drys den hakkede timian over. Skær hver skive rugbrød i 3 stykker. Læg crostinierne på bagepapir på en bageplade. Krydr med salt og peber. Rist crostinierne i ovnen i 8-10 minutter.

Afkøl dem på en rist, før de serveres til den dampende varme tomatsuppe.

Velbekomme!