Blinis med stenbiderrogn

Februar og marts er højsæson for den lækre, danske stenbiderogn, og hvis du serverer dine stenbiderrogn med blinis, har du en klassiker af en forret, som dine gæster helt sikkert vil nyde.

Her får du opskriften på blinis med stenbiderrogn - i galleriet kan du finde flere opskrifter med stenbiderrogn.

Læs også: Elsker du blinis og gode forretter? Prøv10 lækre forret-opskrifter med laks
 

Stenbiderrogn med blinis og rygeostcreme

Der bliver ca. 24 stk., der svarer til 6 personer.

500 g renset stenbiderrogn
1 spsk havsalt
1 tsk citronsaft
1 spsk olivenolie
4 spsk hakket purløg

Kom stenbiderrognen i en skål. Rør rognen med havsalt, citronsaft, olivenolie og hakket purløg. Lad det hele trække i ½ times tid på køl.

Prøv også opskriften: Blinis med rødløg og laks

Rygeostcreme:
100 g rygeost
½ dl fløde

Rør rygeosten lind med fløde.

Blinis:
2 æg
½ tsk salt
¾ dl kærnemælk
1¼ dl mælk
100 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
1 tsk bagepulver
Smør til stegning

Læs også: Sådan opbevarer du din mad korrekt

Pisk alle ingredienserne sammen til en tyk pandekagedej. Lad dejen hvile i 15 minutter. Opvarm en slip let-pande med lidt smør. Læg 1 spiseskefuld dej ad gangen på panden. Bag dine blinis, til oversiden
begynder at boble, vend, og bag på den anden side. Hold dine blinis varme. Anret stenbiderrognen på 6 tallerkener. Brug 2 teskeer til at rulle rygeostcremen til kugler med. Læg 1 lille rygeostæg oven på stenbiderrognen. Server de lune blinis til. Pynt med klippet purløg.

Tip! Ønsker du en finere servering, kan du komme rognen i små, olierede metalforme og herefter vende dem ud på en tallerken, så rognen holder formen.

[aller-gallery:85]