Løgsuppe med hjemmelavede brødcroutoner

En fransk bistroklassiker i de kolde vintermåneder smager fantastisk. Ganske simpel og nem at lave. Du vil elske denne løgsuppe med hjemmelavede brødcroutoner. 

Se også: Sund suppe med rodfrugter 

Det skal du bruge til løgsuppe:

  • 125 g fuldkornsperlebyg
  • 1 kg løg • 50 g smør
  • 1 dl hvidvin
  • 2 l kraftig oksekødsbouillon
  • Ca. 1 spsk. æbleeddike
  • Ca. ¼ l fløde
  • Salvie

Læs også: 5 myter om bioaffald  

Hjemmelavede brødcroutoner:

  • 1 ciabattaflute
  • Ca. 75 g smør
  • Salt

Sådan laver du løgsuppe:

  1. Kog perlebyggen efter anvisning på posen
  2. Pil løgene, og skær dem i ringe
  3. Smelt smørret, og svits løgene, indtil de begynder at blive brune
  4. Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen brænde af
  5. Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i 30 minutter
  6. Tilsæt perlebyg, og smag til med æbleeddike og fløde
  7. Pynt med salvie, hjemmelavede brødcroutoner og fintsnittede porretoppe
  8. Brødcroutoner: Halvér ciabattaflute, og smør det godt
  9. Bræk brødet i mindre stykker til store brødcroutoner
  10. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 250°, indtil de er brune – vend dem undervejs, og drys med salt
  11. Brug ²/5 til suppen og resten til fisken.

Se også: Hold varmen med disse 6 lækre supper