Desserter

Trifli med citrusfrugter og hvid chokolade

Tryl de sidste kagerester om til en vidunderlig trifli med citrusfrugter og hvid chokolade. Vi viser dig hvordan her!
af Cecilie Svensson 30.04.2018 Foto: Stine Christiansen.
Trifli med citrusfrugter og hvid chokolade

Man må ikke græde over spildt mælk - men spildt kage er en helt anden snak!

For ikke at risikere, at de sidste stykker kager ender i skraldespanden, får du her en opskrift på en lækker trifli, som du kan trylle frem af de sidste rester fra en hvilken som helst hjemmebagt kage.

4 personer

Ingredienser

  • En hvilken som helst kagerest - gerne 2-3 dage gammel
  • 1 pomelo
  • 3 appelsiner
  • 6 dl piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 100 g hvid chokolade

Citronsirup

  • 2 dl citronsaft (ca. 3 citroner)
  • ½ vaniljestang
  • 1 dl sukker

Sådan laver du trifli med citrusfrugter og hvid chokolade

Citronsirup

  1. Pres citronerne, så du har 2 dl saft.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom alle ingredienser i en kasserolle, og lad blandingen koge op og derefter simre i et par minutter.
  3. Tag den af varmen, og lad den køle helt af.

Trifli

  1. Skær citron-birkes-mandel-kagen ud i tern på ca. 2 x 2 cm. Læg halvdelen i bunden af en skål, og dryp med halvdelen af den afkølede citrussirup.
  2. Lad det stå, til siruppen er absorberet, mens du fileterer citrusfrugterne. Fordel halvdelen af frugtkødet på bunden af 4 glas.
  3. Læg dernæst de sidste kagestykker ovenpå, og dryp med resten af siruppen. Læg resten af citruskødet ovenpå og til sidst kagestykkerne med sirup. Lad triflien stå og sætte sig ½ time.
  4. Rør fløde og flormelis sammen til skum, og top glassene med dem.
  5. Riv chokoladen i flager, og pynt triflien. Sæt den i køleskabet ½-1 time inden servering.