Sommerlig islagkage med jordbær

Antal: 
8-10 stykker
Det skal du bruge: 
Bund
Ca. 100 g smør
15 Digestivekiks
Fyld
5 dl piskefløde
1 dåse kondenseret mælk, 397 g
1 spsk. vaniljesukker
Pynt
Jordbær
Evt. usprøjtede roser

Overrask familien eller gæsterne med denne lækre sommerdessert. Du tænker måske, at en islagkage virker kompliceret at lave, men denne variant er faktisk helt ligetil – og så smager den vidunderligt på en lun sommerdag.

Sådan laver du islagkage med jordbær:

Bund:

  1. Sæt ovnen på 175°.
  2. Knus kiksene i en foodprocessor, indtil de er blevet til helt fine krummer.
  3. Smelt smør og bland sammen med kiksekrummerne.
  4. Beklæd bunden af en springform, Ø 25 cm, med et stykke bagepapir.
  5. Tryk kiksemassen ned i bunden af formen.
  6. Bag i ca. 10 min. Lad derefter bunden køle af.

Fyld:

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Vend den kondenserede mælk og vaniljesukker i flødeskummet.
  3. Hæld blandingen ned i formen, og stil i fryseren i ca. 4 timer eller over natten.

Pynt:

  1. Pynt med jordbær og evt. blomster ved servering.

TIP: Tag islagkagen frem og pynt ca. 20 minutter før servering.