Rabarberkoldskål med mandeltopping

Den almindelige koldskål med citron og kammerjunker er et hit hos de fleste - men den gode sommerdessert smager også skønt i nye klæder! Vi har piftet koldskålen op med rabarber fra haven og sprød topping af mandler, chiafrø og rugbrød, og resultatet smager - om muligt - endnu mere sommerligt end originalen. 

TIP: Toppingen kan med fordel laves dagen før. Der er rigeligt i denne portion, så du kan gemme noget af den i en beholder med låg og spise den oven på din yoghurt om morgenen.

Prøv også: Koldskåls-panna cotta med nøddecrumble

Det skal du bruge til rabarberkoldskål med mandeltopping: 

Rabarberkoldskål:

  • 300 g rabarber
  • 1 dl
rørsukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl almindeligt sukker
  • 6 dl kærnemælk
  • 6 dl tykmælk

Sprød mandeltopping:

  • 3 skiver rugbrød
  • 200 g mandler
  • 1 spsk. chiafrø
  • ½ dl rørsukker

Pynt:

  • Spiselige blomster

Er du i tvivl om, hvilke blomster der kan spises? Vi har samlet 15 af slagsen her!

Sådan gør du:

Rabarberkoldskål:

  1. Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde med rørsukker. Bring dem i kog, og lad dem simre i ca. 25 minutter, indtil de er så bløde, at du kan trække dem i stykker med en gaffel. Lad dem køle helt af.
  2. Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
  3. Rør kærnemælk og tykmælk i sammen med 2 dl af rabarbermosen. Stil skålen i køleskabet indtil servering – koldskålen kan med fordel laves i god tid.

Sprød mandeltopping:

  1. Tænd ovnen på 170°. Smuldr rugbrødet i mindre stykker. Hak mandlerne groft.
  2. Bland alle ingredienserne, og bred blandingen ud på en plade med bagepapir.
  3. Bag toppingen i ovnen i ca. 20 minutter – rør i den et par gange undervejs. Lad den køle helt af.
  4. Fordel koldskålen i 6 høje glas, drys mandeltoppingen på, og pynt med spiselige blomster. 

Flere lækre sommerdesserter: Cremet koldskålskage med lime