Rabarberclafoutis med vanilje

Claufoutis er en fransk lun dessert, som består af en dej og fyld af frugt - traditionelt set kirsebær. Her får du en opskrift på en dejlig frisk og nordisk version med rabarberfyld, men du kan også lave den med ribs, stikkelsbær, solbær eller hindbær. Desserten drysses med flormelis inden servering, og det gør den så smuk. Du kan sagtens lave din clafoutis dagen fø, og så lune den i ovn inden servering. Servér den med vaniljeis, sorbet eller iskold flødeskum.

Guide: Sådan laver du en festkage

Rabarberclafoutis med vanilje og rørsukker

Tid: 30 minutter. Bagetid: 35 minutter. Antal: 8 portioner.

Sådan laver du rabarberclafoutis med vanilje og rørsukker:

Fyld:

  • 400 g rabarber
  • 2½ spsk rørsukker

Dej:

  • 2 spsk smør
  • ½ vaniljestang
  • 3 dl sødmælk
  • 3 æg
  • 2 spsk rørsukker
  • 3 dl hvedemel
  • et ovnfast fad, 20 x 20 cm
  • lidt smør til fadet

Drys:

  • lidt flormelis

Inspiration: Prøv flere opskrifter med rabarber

Sådan laver du rabarberclafoutis med vanilje og rørsukker:

  1. Fyld: Skær top og bund af rabarberne, og skyl dem. Skær stænglerne i små terninger, drys dem med lidt rørsukker, og lad dem trække i 15 min.
  2. Dej: Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme, og lad det køle lidt af.  Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør mælk, æg, sukker, mel og vaniljekorn sammen med halvdelen af det smeltede smør. Rør, til dejen er glat og uden klumper. Smør et ovnfast fad, og hæld et tyndt lag dej i bunden. Sæt det i ovnen i ca. 5 minutter.
  3. Tag fadet ud, og fordel rabarberne ud på dejen. Dæk dem til med den resterende dej, og bag i yderligere 30 minutter, eller indtil kagen er fast og gylden. Giv kagen et drys flormelis, og server den, mens den stadig er lun, evt. med en god vaniljeis, sorbet eller flødeskum til.

Tegn abonnement på Isabellas, og få nye opskrifter, tips og idéer til haven og boligreportager i hvert eneste nummer