Rabarber-yoghurtis i hollandsk vaffel

Rabarber er en populær ingrediens i dessertkøkkenet, hvor den indgår i klassikere som rødgrød og søde tærter. I denne opskrift spiller den syrlige stilk hovedrollen i en frisk og cremet yoghurtis. Anretningen mellem to sprøde vafler giver desserten et elegant udtryk, som vil afrunde din gæstemenu med manér. 

Vil du prøve en anden dessert med rabarber end rabarberyoughurtis? Prøv cheesecake med rabarber og hvid chokolade!

Det skal du bruge til rabarber-yoghurtis i hollandsk vaffel:

  • 400 g rabarber
  • ½ dl citronsaft
  • 3 dl sukker
  • 300 g frosne jordbær
  • 2 dl yoghurt
  • 12 hollandske vafler (supermarkeder)
  • Skovsyre, mynte, citronmelisse eller rosenblade

Læs også: Guide til spiselige blomster

Sådan gør du:

  1. Skær rabarberne i mindre stykker – ca. 1 cm lange. Kog dem med citronsaft og sukker, indtil de har konsistens som grød.
  2. Afkøl rabarberne i køleskabet.
  3. Blend dem med jordbær og yoghurt, indtil det har en cremet konsistens.
  4. Opbevar isen i fryseren, og rør i den 4 gange med 30 minutters mellemrum.
  5. Lav kugler af isen, og læg dem mellem 2 vafler. Pynt med skovsyre, mynte, citronmelisse eller rosenblade.

Se også: 5 sommerdesserter med bær