Desserter

Rabarber-yoghurtis i hollandsk vaffel

Tryl de sprøde, ranke rabarberstilke om til en blød og cremet rabarber-yoghurtis – og servér den mellem to hollandske vafler. Opskriften får du her.
Opskrift og 12.04.2017 foto: Inge Skovdal/skovdalnordic.com
Yoghurtis med rabarber

Det skal du bruge

  • 400 g rabarber
  • ½ dl citronsaft
  • 3 dl sukker
  • 300 g frosne jordbær
  • 2 dl yoghurt
  • 12 hollandske vafler (supermarkeder)
  • Skovsyre, mynte, citronmelisse eller rosenblade

Rabarber er en populær ingrediens i dessertkøkkenet, hvor den indgår i klassikere som rødgrød og søde tærter. I denne opskrift spiller den syrlige stilk hovedrollen i en frisk og cremet yoghurtis. Anretningen mellem to sprøde vafler giver desserten et elegant udtryk, som vil afrunde din gæstemenu med manér.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du Rabarber-yoghurtis

  1. Skær rabarberne i mindre stykker – ca. 1 cm lange. Kog dem med citronsaft og sukker, indtil de har konsistens som grød.
  2. Afkøl rabarberne i køleskabet.
  3. Blend dem med jordbær og yoghurt, indtil det har en cremet konsistens.
  4. Opbevar isen i fryseren, og rør i den 4 gange med 30 minutters mellemrum.
  5. Lav kugler af isen, og læg dem mellem 2 vafler. Pynt med skovsyre, mynte, citronmelisse eller rosenblade.