Desserter

Pink pavlova med skovbæris og friske bær

Pink pavlova er en frisk og sommerlig dessert, der vil klæde enhver fødselsdagsfest eller hyggelig aften med familien. Servér med rigeligt med is og friske bær.
af Inge Skovdal/skovdalnordic.com 25.04.2018
Pink pavlova

Pavlova er en fantastisk lækker dessert med sin lette marengsbund og skønne, smagfulde topping. I denne opskrift er pavlovaen blevet pyntet op til fest, og den pink marengsbund både ligner og smager som en million.

Top pavloaen med en god skovbæris og forskellige friske bær, og du har dig en smuk sommerlig dessert.

TIP: Du kan sagtens lave pavlovaen med andre former for flødeis end lige skovbær, og du kan fint variere bærerne efter, hvilke der er i sæson netop nu.

Frisk på mere pavlova? Prøv denne pavlova med jordbær, mynte og appelsin

Det skal du bruge til pink pavlova med skovbæris og friske bær:

6 personer

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. eddike
  • 1 tsk. Maizena
  • Ca. 1 knivspids pink farvepasta
  • 700 ml god skovbæris
  • 400 g blandede bær

Det kan du også bruge dine friske bær til: 9 lækre desserter med brombær

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehviderne stive, til du kan vende skålen på hovedet, uden at den løber ud. Pisk sukker, eddike, maizena og pink farvepasta i æggehviderne.
  2. Fordel marengsen i 6 portioner på bagepapir – form med en ske en fordybning i hver til isen.
  3. Hvis der er overskud af marengs, kan du lave små kyskager.
  4. Bag marengsen i ovnen ved 110° i 2-3 timer.
  5. Når de er afkølet, gemmer du dem i en lufttæt beholder indtil servering.
  6. Servér pavlova med skovbæris og friske bær samt evt. knuste kyskager.

Se også: 5 sommerdesserter med bær