Pavlova med blåbærskum

Ser man bort fra den lange bage- og hviletid, så er denne marengsdessert virkelig enkel at bage. Bunden kan nemlig laves i forvejen, så alt du skal gøre, når gæsterne melder deres ankomst er at samle det søde vidunder.

Vild med pavlova? Prøv også pink pavlova med skovbæris

Det skal du bruge til pavlova med blåbærskum:

Tilberedningstid: 30 minutter. Bagetid: 1½ time. Hviletid: 4 timer eller natten over. 10 personer

Marengs:

  • 6 æggehvider
  • 350 g sukker
  • 2 spsk citronsaft

Fyld:

  • 300 g frosne blåbær
  • 50 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 2½ dl piskefløde
  • 3 dl cremefraiche 18 %
  • Ca. 2-4 spsk flormelis – efter smag og behag

Pynt:

  • 100 g blåbær
  • Flormelis

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt citronsaft. Fordel massen på en bageplade med bagepapir i en cirkel med diameter på 24 cm. Bag kagen midt i en 140° varm ovn i 1½ time. Kanten skal være sprød og tør. Sluk for ovnen, og lad kagen stå, til den er afkølet.
  2. Fyld: Bring blåbær og sukker i kog sammen med vaniljekorn og -stang. Kog, til sukkeret er opløst, og lagen er tyktflydende. Afkøl lagen helt. Pisk fløden til skum, og vend den med cremefraiche. Smag til med flormelis. Vend blåbærkompotten i cremen, og fordel den midt på kagen. Drys med friske blåbær, og drys med flormelis.

TIP: Kagen kan laves med alle slags bær, og i stedet for creme kan du bruge pisket fløde eller en god vaniljeis.

Se også: Pavlova opskrift med jordbær