Pandekager med citroncreme

Pandekagedag må være én af de bedste mærkedage! Vi er i hvert fald vilde med den spiselige tradition, og vi hylder den gerne med rigelige mængder pandekager. Vi synes, at de i dagens anledning fortjener lidt ekstra cremet fyld. Mums!

Prøv også: Små æble-pandekager med vaniljecreme og jordbær

Det skal du bruge til at lave pandekager med citroncreme:

4 personer

Dej:

  • 35 g mandelmel
  • 150 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 spsk. sukker
  • Lidt revet citronskal
  • 2½ dl mælk
  • 3 æg
  • ½ dl piskefløde
  • 30 g smeltet smør

Creme: 

  • Saft af 2 usprøjtede citroner
  • Revet skral af 1 usprøjtet citron
  • 2 små æg
  • Ca. 75 g flormelis (1½ dl)
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl piskefløde

Flere dejlige pandekager: Amerikanske pandekager med blåbær

Sådan laver du pandekager med citroncreme:

  1. Bland de to slags mel, salt, sukker og citronskal. Pisk mælken i. Pisk æggene i, og vend fløden i til sidst (brug helst elpisker).
  2. Lad dejen hvile med et viskestykke over i ½-1 time.
  3. Lav cremen imens: Pres citronsaften ned i en lille gryde med den revne skal af den ene citron. Varm det langsomt op. Pisk æg, flormelis og majsstivelse godt med en elpisker.Pisk den lune saft i i en tynd stråle. Kom det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op.
  4. Pisk, til cremen er blevet tilpas tyk, men - den må endelig IKKE koge! Pisk smørret i, og lad cremen blive helt kold.
  5. Pisk fløden til skum, og vend den i. Cremen kan opbevares på køl i 1 døgn.
  6. Bag en portion tynde pandekager i smør. Rul dem om lidt af cremen, og læg dem i en stak på et fad. Drys sigtet flormelis og evt. revet citronskal over.

En anden sundere variant: Detox pandekager