Desserter

Kærnemælks-panna cotta med friske bær

Servér en sommerlig dessert for dine gæster med disse portionsanrettede kærnemælks-panna cotta. Med kærnemælken og vaniljeprikkerne leder de tankerne hen på en portion kølende koldskå!
af Cecilia Fahlström. 24.04.2022 Foto: Stine Christiansen.
Kærnemælks-panna cotta med friske bær

Koldskål er en sand sommerklassiker, der vækker begejstring hos de fleste. Hvis du vil servere en lige så frisk dessert for dine gæster, så prøv opskriften her på kærnemælks-panna cotta. Smagen er næsten som koldskål, men desserten serveres i små, fine glas toppet med bær. Og så er konsistensen som panna cotta. To favoritter i én!

5 personer

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 1 limefrugt
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ l kærnemælk
  • Friske bær til topping

Sådan laver du kærnemælks-panna cotta:

  1. Læg husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter. Kram vandet fra, og smelt husblassen i en skål over et vandbad.
  2. Pres saften af limefrugten, og hæld den og rørsukkeret i skålen, mens du rører godt rundt.
  3. Skær vaniljestangen over på langs, skrab kornene ud, og kom dem i skålen. Rør godt rundt.
  4. Hæld kærnemælken i en ny skål, og tilsæt limeblandingen under omrøring.
  5. Fordel panna cottaen i 4 glas, og stil dem i køleskabet i mindst 3 timer, så panna cottaen stivner. Servér med friske bær på toppen.