Jordbær-kirsebærtærte med marcipan

Jordbær og kirsebær er en uundværlig del af den danske sommer og sensommer. Vi elsker at plukke og spise de sommergode bær direkte fra bedet, busken eller træet i haven - og ikke mindst at bruge dem i alverdens gode kager og desserter, vi kan forkæle dem, vi holder af med.

Her får du opskriften på en af vores absolutte sommerfavoritter; den skønneste tærte med marcipan, jordbær og kirsebær.

Endnu en skøn dessert med bær: Skønne jordbærtarteletter med mynte

Det skal du bruge til jordbær-kirsebærtærte:

Tærtebund:

  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 250 g hvedemel
  • 175 g smør
  • 1 æg
  • Smør til formen

Har du brombær i haven? Tryl dem om til denne lækre marmelade!

Fyld:

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 2 store æg
  • 2 spsk. hvedemel

Desuden:

  • 200 g kransekagemasse
  • 200 g jordbær
  • 200 g kirsebær

Sådan gør du:

  1. Tærtebund: Bland sukker, vaniljepulver, citronskal og hvedemel. Smuld smørret i, og saml dejen med æg. Læg dejen i køleskabet. 
  2. Fyld: Rør marcipan, sukker og smør sammen. Tilsæt æg og bagefter mel. Rul tærtedejen ud. Smør en tærteform, der måler ca. 22 cm i diameter med lidt smør, og læg dejen ned i. Fyld tærten med mazarinmassen. Bag tærten i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.
  3. Desuden: Når tærten er afkølet, smører du den med lidt kransekagemasse og pynter med hele og halve jordbær samt kirsebær.

Se også: Mazarinkage med bær og mørk chokolade

TIP: Har du flere bær i haven, end du kan spise, er der flere måder, du kan gemme dem på. Pil dem, og frys dem ned i små portioner, så du hurtigt kan tø dem op til en gang smoothie eller som fyld i muffins eller tærter.

Du kan også sylte dem og komme dem på rene, skoldede glas. Eller du kan komme dem i snaps eller rom, hvor de giver en dejlig frisk smag og kan holde sig i ca. et år.