Desserter

Hvid chokolademousse med passionsfrugt

Lav en skøn hvid chokolademousse kombineret med den friske smag af passionsfrugt.
af Mai Knauer 3.03.2021 Foto: Columbus Leth.
Hvid chokolademousse
6 personer

Hvid chokolademousse med passionsfrugt

  • 300 g hvid chokolade
  • 1 vaniljestang
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk. flormelis
  • 6 dl piskefløde
  • 6 passionsfrugter

Hvem drømmer ikke om sol og sommer? Vi har tilberedt en eksotisk dessert, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg og samtidig fylder dine depoter med C-vitamin. Denne hvide chokolademousse med passionsfrugt skal nok vække lykke omkring bordet.

Hvis hvid chokolade ikke lige er dig, kan du sagtens bruge almindelig mørk chokolade eller mælkechokolade. Du kan også give din dessert lidt kant, hvis du bruger chokolade med chili.

Prøv også: Hvid chokolademousse med makronbund og portvin

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du hvid chokolademousse:

  1. Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt over vandbad ved svag varme. Pas på, at chokoladen ikke skiller.
  2. Tag skålen op af vandbadet, og stil den til side, når det meste af chokoladen er smeltet.
  3. Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud.
  4. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljekorn og fløde, til det danner stive toppe.
  5. Vend den afkølede chokolade i massen, og anret moussen i 6-8 glas. Sæt dernæst moussen på køl i mindst 2-3 timer.
  6. Halvér passionsfrugterne kort før servering, og pynt hvert glas med frugtkød.