Hjemmelavet koldskål med citron og blåbær

Koldskål smager af en solskinsdag, og er et fast indslag på dessertmenuen alle årets varmeste måneder igennem! Her er den lavet på ymer og kærnemælk, smagt til med blandt andet citron og vanilje og serveret med blåbær og selvfølgelig kammerjunker.

Smag også: Sommerens bedste jordbærtærte

Det skal du bruge til koldskål med ymer, citron og blåbær:

Tid: 15 minutter. Antal personer: 4

  • 8 spsk flormelis
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 5 dl ymer
  • saft og skal af 1 citron, usprøjtet
  • 1 l kærnemælk

Vild med koldskål? Prøv en lækker koldskåls-panna cotta med nøddecrumble!

Til servering:

  • 125 g blåbær
  • 1 pose kammerjunkere (evt. hjemmebagte)

Sådan gør du:

  1. Pisk flormelis, vaniljekorn, cremefraiche, ymer, citronsaft og fintrevet citronskal sammen med et piskeris i en stor skål. Hæld kærnemælk i lidt ad gangen, og pisk det hele sammen til en jævn blanding. Smag koldskålen til – måske skal der lidt mere flormelis og/eller citronsaft i.
  2. Anret koldskålen i skåle eller dybe tallerkener. Server med blåbær og kammerjunkere.

TIP: Hvis du har god tid, så sæt koldskålen på køl i 1 time inden servering, så den bliver helt kold. Det bliver den kun bedre af. 

Se også: Derfor er havefolk sundere og stærkere