Desserter

Hjemmelavet koldskål med citron og blåbær

Hjemmelavet koldskål med masser af vaniljeprikker og sprøde kammerjunker på toppen - det må være den ultimative sommerdessert! Få den bedste opskrift på koldskål med ymer, citron og blåbær.
af Louisa Lorang. 22.05.2017 Foto: Betina Hastoft.
Hjemmelavet koldskål af ymer, kærnemælk, citron, vanilje og blåbær

Koldskål smager af en solskinsdag, og er et fast indslag på dessertmenuen alle årets varmeste måneder igennem! Her er den lavet på ymer og kærnemælk, smagt til med blandt andet citron og vanilje og serveret med blåbær og selvfølgelig kammerjunker.

4 personer

Ingredienser

  • 8 spsk flormelis
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 5 dl ymer
  • Saft og skal af 1 citron, usprøjtet
  • 1 l kærnemælk

Til servering

  • 125 g blåbær
  • 1 pose kammerjunkere (evt. hjemmebagte)

Sådan laver du koldskål

  1. Pisk flormelis, vaniljekorn, cremefraiche, ymer, citronsaft og fintrevet citronskal sammen med et piskeris i en stor skål. Hæld kærnemælk i lidt ad gangen, og pisk det hele sammen til en jævn blanding. Smag koldskålen til – måske skal der lidt mere flormelis og/eller citronsaft i.
  2. Anret koldskålen i skåle eller dybe tallerkener. Server med blåbær og kammerjunkere.

TIP: Hvis du har god tid, så sæt koldskålen på køl i 1 time inden servering, så den bliver helt kold. Det bliver den kun bedre af.