Desserter

Granita med rabarber og jordbær

Granita er en italiensk isdessert, som er forfriskende og smager skønt. Her laver vi en vidunderlig version med rabarber, jordbær og bobler.
af Cecilie Sofie Svensson 29.06.2022 Foto: Stine Christiansen.
Granita med rabarber

Det skal du bruge

  • ½ citron
  • 4 dl vand
  • 1 kg friske rabarber
  • evt. 100 g jordbær
  • 3 dl sukker

Til servering

  • ca. 3 dl mousserende vin, fx Prosecco

En granita er ikke at forveksle med de slushice, du kan købe i Tivoli. Det er en italiensk frossen isdessert, som er den perfekte forfriskning på en lun forårsmiddag på terrassen eller altanen. Denne granita er lavet med sæsonens lækre rabarber og søde jordbær.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du granita med rabarber og jordbær:

  1. Pres saften af citronen. Bring vandet i kog i en gryde.
  2. Rens rabarber og jordbær, skær begge dele i små stykker, og hæld dem i gryden med det kogende vand. Tilsæt citronsaft og sukker. Lad blandingen simre i et par minutter, til sukkeret er opløst.
  3. Sigt rabarber-jordbær-massen igennem en si ned i en flad og fryseegnet beholder med låg til. Stil granitaen i fryseren natten over.
  4. Servering: Brug en gaffel til at skrabe granitaen op i flager, og fordel dem i 6 glas. Hæld mousserende vin over, og servér straks.