Granita med rabarber og jordbær

En granita er ikke at forveksle med de slushice, du kan købe i Tivoli. Det er en italiensk frossen isdessert, som er den perfekte forfriskning på en lun forårsmiddag på terrassen eller altanen. Denne granita er lavet med sæsonens lækre rabarber og søde jordbær.

Smag også: Mojito med jordbær og mynte

Det skal du bruge til granita med rabarber og jordbær:

  • ½ citron
  • 4 dl vand
  • 1 kg friske rabarber
  • evt. 100 g jordbær
  • 3 dl sukker
Til servering:
  • ca. 3 dl mousserende vin, fx Prosecco
Genial cocktail: Gin og granatæble-fizz
 

Sådan laver du granita med rabarber og jordbær:

  1. Pres saften af citronen. Bring vandet i kog i en gryde.
  2. Rens rabarber og jordbær, skær begge dele i små stykker, og hæld dem i gryden med det kogende vand. Tilsæt citronsaft og sukker. Lad blandingen simre i et par minutter, til sukkeret er opløst.
  3. Sigt rabarber-jordbær-massen igennem en si ned i en flad og fryseegnet beholder med låg til. Stil granitaen i fryseren natten over.
  4. Servering: Brug en gaffel til at skrabe granitaen op i flager, og fordel dem i 6 glas. Hæld mousserende vin over, og servér straks.

Søde sager: Nougatlagkage med knas