Citronfromage: Lav den perfekte citronfromage

En af vores yndlingsdesserter er uden tvivl den klassiske gule citronfromage, som vi får alt for sjældent. Citronfromagen har været fast inventar på mormors kaffebord med masser af fløde til.

Citronfromage er en dejlig forfriskende dessert, som er ved at vende tilbage til det moderne kaffebord, og den smager i øvrigt fuldstændig fantastisk med et drys lakridspulver ovenpå fløden.

Vild med citronfromage? Prøv denne citronmåne med et moderne tvist

Har du mod på at prøve noget nyt, kan du sagtens erstatte citronsaft med en anden slags saft - fx er rabarberfromage en lækker og overraskende variant. Her skal du bruge 1 dl rabarberpuré i stedet for citronsaft − ellers er det den samme fremgangsmåde, som når du laver citronfromage. Og det smager godt!

Vores bedste tips til en vellykket citronfromage

  • Alle ingredienser til citronfromagen, undtagen husblas, skal have samme temperatur - gerne kolde fra køleskab.
  • Det er vigtigt at piske konstant, når du hælder den smeltede husblas i æggemassen i en tynd stråle - ellers kan der komme klumper.
  • Flødeskummet skal først vendes i, når æggemassen er let stivnet. Vender du flødeskummet i for tidligt, deler citronfromagen sig.
  • Det er ikke svært at lave en god citronfromage, hvis du sørger for at få lavet husblassen rigtigt, så den ikke trevler og klumper. Føler du dig alligevel usikker på sagen, så følg vores trin for trin-guide til citronfromage i galleriet. 

Prøv også: Opskrift på julefromage

Det skal du bruge til en klassisk citronfromage:

6 personer

  • 6 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 125 g sukker
  • 2-3 usprøjtede citroner
  • 2½ dl piskefløde + evt. lidt ekstra til pynt

Se vores trin for trin-guide til den perfekte citronfromage i galleriet:

Læs også: Boliggalleri: Romantisk julebolig klædt i hvidt