Æblekage med grov crumble

Blandingen af æbler, kanel og marcipan går aldrig ud af mode. Denne version består af en blanding af bagte æbler med kanel, marcipan og en lækker grov crumble bestående af byggryn og fuldkornsspeltmel.

Den er hurtig og nem at tilberede, og du kan med fordel anvende dine æbler, der har ligget for længe i frugtskålen, og servere dem i denne enkle og samtidig magiske dessert.

Server den sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum, og du har den perfekte dessert.

Læs også: Cheesecake med kandiserede æbler!

Det skal du bruge:
(6 portioner)
4 æbler
3 spsk. sukker
1 spsk. kanel
50 g marcipan
200 g smør
100 g valsede byggryn
100 g fuldkornsspeltmel
200 g rørsukker

Læs også: Broccolisuppe med æbler og ristet bacon!

Sådan gør du:
* Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i både.
* Kom æblebådene i et stort ovnfast fad eller 6 ovnfaste portionsskåle, og drys med sukker og kanel.
* Riv marcipanen, og fordel den over æblerne.
* Kom smør, byggryn, mel og rørsukker i en foodprocessor, og lad den køre, til dejen er godt blandet og samlet i små klumper.
* Fordel smuldredejen over æblerne, og bag kagen ved 200° i 30 minutter.
* Server kagen lun med koldt flødeskum eller cremefraiche.

Læs også: Syltning af paradisæbler og vanilje!