Solbærgranita med danskvand og mynte

Granita er halvfrossen is uden mælk eller fløde, men med masser af frisk smag fra frugt eller bær. Isen minder om sorbet, men har flere iskrystaller, så den minder mest om slush-ice.

Oprindeligt stammer granita fra Sicilien og kan dateres helt tilbage til 100 f.Kr., hvor man gravede store isblokke ned, som man bl.a. brugte til isdrikke af knust is og frugtsaft.

Det skal du bruge til solbærgranita:

(4 personer)

  • 1 limefrugt
  • 2 dl vand
  • ½ dl sukker
  • 300 g solbær
  • 6 dl danskvand
  • 1 håndfuld frisk mynte til pynt

Sådan gør du:

  1. Pres saften af limefrugten. Kog vand, limesaft og sukker sammen til en sukkerlage.
  2. Rib solbærrene, kom dem i gryden, og kog op, til de brister. Si lagen, og lad den afkøle. Hæld den i en flad beholder på ca. 18 x 24 cm – gerne med låg, ellers kan du dække med folie. Kom den i fryseren i 4-6 timer – og gerne natten over.
  3. Kom granitaen i 4 glas, og hæld danskvand over. Pynt med frisk mynte på toppen. Servér med det samme, da isen smelter hurtigt.

TIP: Lad gerne din granita stå i fryseren natten over, hvis du vil lave den i god tid. Ved servering bruger du en gaffel til at kradse i isen, så der dannes pæne flager.