Juice & Saft

Iskaffe: Iskold flat white

Kast dig over det australske bud på en iskaffe, der smager himmelsk. Her får du opskriften på iskold version af den australske kaffeklassiker flat white.
af Redaktionen. 2.07.2019 Foto: PR.

I Australien, hvor solen næsten altid skinner, er iskaffe fast inventar på cafémenuer og på supermarkedernes hylder. Deres nationaldrik er en flat white, som i dag også er fast inventar på mange kaffebarer og caféer i Danmark.

Flat white er mindre og en anelse stærkere i kaffesmagen end en caffe latte og har mindre skum på toppen. Nespressos kaffeambassadør, Niels Østergaard, omskoler her den klassiske flat white til en iskold sommerdrik.

Ingredienser

  • Mælkeskummer – alternativt en cocktailshaker
  • Cirka 100 ml af din foretrukne mælk eller plantedrik
  • En frisklavet espresso
  • Eventuelt karamelsirup

Sådan laver du iskold flat white

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  1. Skum den kolde mælk og fyld et glas med isterninger.
  2. Lav en frisk espresso på din espresso- eller Nespresso-maskine – alternativt kan du brug en kraftig stempelkaffe.
  3. Hvis du bruger sirup, bør du blande siruppen med kaffen.
  4. Hæld espressoen over isterningerne i glasset, top med den kolde skummede mælk og servér.
  5. Hvis du bruger en cocktailshaker, så tilføj alle ingredienser og ryst dem godt sammen, inden du skænker iskaffen i et højt glas.