Desserter

Trifli med blommer

Trifli er en traditionel dessert, der her får sødt selskab af blommer. Den er en sikker smagsvinder!
Opskrift af Bente Halkjær 11.09.2019 Foto: Tia Borgsmidt.
Blommetrifli
4 personer

  • 500 g blommer
  • 2 spsk. vand
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g æblekagerasp
  • 6 knuste makroner
  • ¼ l piskefløde

Blommen er den næstmest dyrkede frugt i verden, og de danske blommer er en sand delikatesse. Gør brug af den lækre frugt i en skøn og nem trifli.

Sådan laver du blommetrifli

1. Udsten blommerne, skær dem i mindre stykker, og giv dem et let opkog med vandet.
2. TIlsæt sukker og vaniljesukker, og varm op, så sukkeret opløses.
3. Lad blommekompotten afkøle.
4. Bland æblekagerasp med knuste makroner.
5. Fyld blommekompot og raspblandingen lagvis i 4-6 klare glas.
6. Pisk fløden til skum, og fordel den øverst i glassene.

Tip: Man kan bruge alle typer af blommer og mirabeller til denne opskrift. Vælg din favorit.