Trifli med blommer

Antal: 
4-6 personer
Det skal du bruge: 
500 g blommer
2 spsk. vand
100 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
100 g æblekagerasp
6 knuste makroner
¼ l piskefløde

Blommen er den næstmest dyrkede frugt i verden, og de danske blommer er en sand delikatesse. Gør brug af den lækre frugt i en skøn og nem trifli. 

Sådan laver du blommetrifli

1. Udsten blommerne, skær dem i mindre stykker, og giv dem et let opkog med vandet.
2. TIlsæt sukker og vaniljesukker, og varm op, så sukkeret opløses.
3. Lad blommekompotten afkøle.
4. Bland æblekagerasp med knuste makroner.
5. Fyld blommekompot og raspblandingen lagvis i 4-6 klare glas.
6. Pisk fløden til skum, og fordel den øverst i glassene. 

Tip: Man kan bruge alle typer af blommer og mirabeller til denne opskrift. Vælg din favorit.