Pavlova med brændte figner

Antal: 
6 pers.
Det skal du bruge: 
Pavlova
3 store æggehvider
180 g hvidt sukker
1 tsk. majsstivelse
1 spsk. hvidvinseddike
Brændte figner
500 g tørrede figner
500 g sukker
5 dl vand
1 tsk. havsalt
Desuden
4 dl piskefløde
2 friske figner

Sæt prikken over i'et på gæstemiddagen, og afslut herligheden ved at servere en skøn pavlova!

Vi giver dig opskriften på en sprød marengsbund, der nærmest smelter på tungen, toppet med flødeskum, brændte figner og karamel. En rigtig efterårsdessert, som dine gæster med garanti vil elske!

Sådan Laver du Pavlova

Pavlova:

  1. Tænd ovnen på 120°.
  2. Pisk hviderne, indtil de danner bløde toppe, og tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker, til marengsen er hvid og sej uden synlige sukkerkorn. Tilsæt til sidst majsstivelse og eddike.
  3. Fordel marengsmassen i en cirkel, Ø ca. 20 cm, på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag marengsbunden på midterste rille i 10 minutter.
  5. Derefter skruer du ned til 100° og lader den bage videre i 50 minutter.
  6. Sluk ovnen, og lad marengsbunden stå, til ovnen er kold. Imens laver du de brændte figner. ​

Brændte figner:

  1. Overhæld de tørrede figner med kogende vand.
  2. Smelt sukkeret i en sauterepande eller gryde.
  3. Når sukkeret er som ravfarvet karamel, tilsætter du vand og salt og lader massen simre, til sukkeret er opløst og karamelmassen ensartet.
  4. Tilsæt fignerne, og lad dem simre ved lav varme under låg i 1½ time. De skal være dækket af karamellen, så du kan evt. tilsætte ekstra vand undervejs.
  5. Lad fignerne køle af.

Desuden:

  1. Pisk fløden til blødt skum, og fordel den over marengsbunden.
  2. Læg halvdelen af fignerne på, og servér resten ved siden af.
  3. Skær de friske figner i kvarte, og læg dem på pavlovaen.
  4. Dryp med lidt af karamellen, lige inden pavlovaen serveres.

TIP: Både marengsbund og figner kan sagtens tilberedes dagen før og blot anrettes lige inden servering. Opbevar fignerne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.