Parfait med bagte blommer

Det skal du bruge: 
Parfait
7 dl piskefløde
7 pasteuriserede æggeblommer
1 1/2 dl flormelis
Bagte blommer
6 store blommer
3 spsk. akaciehonning
2 stilke frisk rosmarin
3 spsk. pinjekerner

Parfait er en klassisk fransk isdessert, som er kendetegnet ved, at den kan laves uden en ismaskine. Desserten er nem at lave og kan anrettes flot og elegant - og så er smagen også helt i top! 

Prøv denne opskrift med bagte blommer, som tilføjer en rund og karameliseret smag. 

Sådan laver du parfait med bagte blommer

Parfait

  • Pisk fløden til skum. 
  • Pisk æggeblommer og flormelis skummende, og vend flødeskummet i . 
  • Hæld parfaiten i små glas og kopper, og stil dem i fryseren. 
  • Tag dem ud 1 time før servering, og sæt dem i køleskabet. 

Bagte blommer

  • Halvér blommerne, og fjern stenene. 
  • Læg blommerne i et ovnfast fad, og dryp med honning. 
  • Hak rosmarinen, og drys over - læg evt. en ekstra kvist ved. 
  • Dyrs pinjekerner over. 
  • Bag blommerne i ovnen ved 220° i ca. 10 minutter, til de er gyldne. 
  • Top parfaiten med bagte blommer, og servér. 

TIP: Opskriften er en grundopskrift, så det er kun fantastien, der sætter grænser. Tilføj dine yndlingssmage- og ingredienser på toppen eller i isen.