Nemme blomster-ispinde

Fyld fryseren med hjemmelavede ispinde, og del ud af glæden til dine nærmeste. I opskriften her kan du kombinere havens smukke, spiselige blomster med sommerens største smagshit: hjemmelavet lemonade-is. Et læskende lækkeri! Skal du holde havefest eller blot fejre sommeren, kan du servere dine ispinde i boblende champagne. Måske verdens bedste velkomstdrink!

Forkæl også dine smagsløg med de her syrlig-søde ispinde!

Nemme blomster-ispinde

Antal: 6 ispinde
 
Det skal du bruge til nemme blomster-ispinde:
 
Tid: 30 minutter. Frysetid i alt: ca. 9 timer, eller natten over.
 
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 dl citronsaft 
  • spiselige blomsterblade fra fx rose, georgine, forglemmigej, syren eller stedmoderblomst
  • 6 ispindeforme
  • 6 træpinde
  • evt. 6 glas champagne

Sådan laver du nemme blomster-ispinde:

  1. Bring vand og sukker i kog i en gryde, og lad det simre, indtil sukkeret er opløst.
  2. Lad siruppen køle helt af, og smag til med citronsaft, så det bliver en læskende lemonade.
  3. Læg blomsterblade i bunden af ispindeformene, og hæld lidt lemonade henover.
  4. Stil formene i fryseren en time, og gentag processen med blomster og lemonade i lag, til ispindeformene er fyldt helt op. Stik træpinde i undervejs.
  5. Lad ispindene stå i fryseren 5-6 timer eller natten over. 
Tip: Sådan serverer du dine blomster-ispinde
Hæld champagne i seks champagneglas, og stil en blomster-ispind i hvert glas. Servér straks. 
Nemme is-pinde