Nem dessert med pærer

Nogle gange vil man gerne afslutte middagen med en skøn dessert, der ikke kræver den helt store køkkenindsats. I de tilfælde er den her opskrift helt perfekt. Den er ultra-nem at lave, men smager som og ligner et lille mesterværk. Hvis du er så heldig, at du har et pæretræ i haven, så får du det allerbedste frem i de hjemmedyrkede pærer. Du kan selvfølgelig også bare købe nogle pærer i supermarkedet, men så anbefaler vi, at du vælger økologiske - de smager af mere. God fornøjelse med opskriften på nem dessert med pærer!
 

Nem dessert med pærer

8 personer
Ingredienser:
  • 500 g pærer
  • 1 vaniljestang
  • 200 g hele mandler
  • 125 g blødt smør
  • 100 g muscovadosukker
  • Tilbehør: Vaniljeis eller cremefraiche

Sådan laver du en nem dessert med pærer:

  1. Vask pærerne, og skær dem i mundrette stykker.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. 
  3. Hak halvdelen af mandlerne groft og resten fint. 
  4. Bland mandler, smør, sukker og vanilje.
  5. Fordel pærestykkerne i 8 små ovnfaste glas, ramekiner eller skåle, og top med crumble.
  6. Bag dem i ovnen i 25 minutter ved 175°.
  7. Servér med cremefraiche eller is til.

Tip! I galleriet herunder er der gode desserter med æbler, men du kan sagtens bytte æblerne ud med pærer.