Desserter

Magisk mousse med hvid og mørk chokolade

Chokolademousse er en lækker og luftig dessert, som smager fantastisk, og er helt enkel at lave. Prøv denne magiske mousse med både hvid- og mørk chokolade.
af Marianne Liljenberg 28.05.2019 Foto: Olof Abrahamsson, Pontus Ferneman, Anders Norrsell.
8 personer

Mørk chokolademousse

  • 150 g mørk chokolade
  • 3 dl piskefløde
  • 2 æggeblommer

Hvid chokolademousse

  • 175 g hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde
  • 2 æggeblommer

Pynt

  • En håndfuld hindbær

Har du også en stor kærlighed til chokolade? Forkæl dig selv og dine kære med en lækker chokolademousse, som både indeholder hvid og mørk chokolade. Opskriften er helt enkel, men det er en god idé at begynde i god tid, da moussen skal afkøle i nogle timer.

Sådan laver du mousse med hvid og mørk chokolade

  1. Hak den mørke chokolade.
  2. Kog halvdelen af fløden op og tag af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden og rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet. Lad blandingen køle lidt af, og rør æggeblommerne i.
  3. Pisk den anden halvdel af fløden til flødeskum. Bland forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen, når den har fået rumtemperatur.
  4. Sæt glassene på kanten af en bageplade, så de står skævt. Fordel moussen, så glassene er halv fyldte på skrå. Afkøl moussen i køleskabet i 1 time.
  5. Gør det samme med den hvide chokolademousse. Sæt glassene på skrå den anden vej og fyld på samme vis. Lad moussen afkøle i køleskabet i 1-2 timer.
  6. Pynt med et par hindbær.