Kakaomacarons med limecreme

Antal: 
Ca. 60 macarons
Det skal du bruge: 
Kakaomacarons
200 g pasteuriserede æggehvider
500 g flormelis
200 g mandelmel
20 g kakaopulver
Limecreme
Ca. 4-5 limefrugter
25 g sukker
200 g hvid chokolade
70 g piskefløde
50 g blødt smør
Desuden: Perlemorsstøv

Sådan laver du kakaomacarons med limecreme

Macarons:

  1. Pisk æggehviderne let luftige, og sigt flormelis i lidt efter lidt.
  2. Pisk kraftigt, indtil marengsen er tyk og sej.
  3. Bland mandelmel med kakao, og vend det i marengsmassen.
  4. Vend rundt, til massen bliver sej, men tilpas medgørlig til, at den lige akkurat flyder sammen, når der afsættes toppe.
  5. Kom massen i en sprøjtepose med en glat tylle, og afsæt ca. 120 små macarons fordelt på 2-3 bageplader beklædt med bagepapir.
  6. Lad dem lufttørre i 30 minutter, inden du bager dem i ovnen ved 160° i ca. 11 minutter.
  7. De skal lige kunne slippe bagepapiret, men stadig være lidt seje i midten.

Limecreme:

  1. Hak chokoladen groft, og kom den i en dyb skål.
  2. Pres ¾ dl saft af limefrugterne, og bring den og sukker i kog, og lad det småsimre, til mængden er halveret og minder om en tyktflydende karamel.
  3. Tilsæt piskefløde, rør det sammen, og varm op til lige under kogepunktet.
  4. Hæld limefløden over chokoladen, og blend til en jævn masse med en stavblender.
  5. Tilsæt smør i små bidder, og blend godt.
  6. Lad cremen sætte sig ved stuetemperatur, og kom den i en sprøjtepose, når den er sprøjtefast.
  7. Saml kagerne 2 og 2 med limecreme i midten.
  8. Pensl med perlemorsstøv, og opbevar kagerne i køleskab indtil servering.