Ispinde med chokoladeis og saltkaramel

Vi er af den overbevisning, at man bør spise is hver eneste dag – også når det er overskyet. Derfor har vi naturligvis forelsket os i disse ispinde. Med denne opskrift på chokoladeispinde forenes nemlig tre af vores absolut yndlingsting – chokolade, is og saltkaramel. Kombineret smager det fantastisk, og hvis du pynter dem med tørrede spiselige blomster, ligner de også en million. Hvis du ikke lige har spiselige blomster, kan du sagtens pynte dem med andet, fx hakkede nødder eller frysetørrede bær.

Er du også helt vild med is? Prøv denne vidunderlige hindbæis i vaffel

Det skal du bruge til ispinde med chokoladeis og saltkaramel:

6 stk.

Chokoladeis:

  • 3 spsk. kakaopulver
  • 140 g sukker
  • 375 ml sødmælk
  • 100 g god mørk chokolade
  • 3 æggeblommer
  • ½ vaniljestang
  • 2½ dl piskefløde

​Samling af ispindene:

  • ½ dåse dulce de leche
  • ½-1 tsk. havsalt
  • 100 g mørk chokolade, 70 %
  • Evt. tørrede spiselige blomster

Hvis det skal gå lidt hurtigere, har vi en lynhurtig hjemmelavet is, der kun tager 5 minutter  

Sådan gør du:

Chokoladeis:

  1. Hæld kakaopulver og 70 g sukker i en lille skål.
  2. Hæld et lille skvæt af mælken i skålen, og rør, indtil massen er ensartet og uden klumper.
  3. Hæld resten af mælken i en gryde, og bring den i kog.
  4. Hæld den varme mælk i skålen med kakaomassen, og rør rundt.
  5. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det op, til det simrer.
  6. Lad blandingen simre i 5 minutter under omrøring.
  7. Hak chokoladen groft.
  8. Tag gryden med mælkeblandingen af varmen, og hæld den hakkede chokolade i.
  9. Rør, indtil chokoladen er smeltet.
  10. Lad chokolademassen køle af.
  11. Hæld de resterende 70 g sukker i en skål, og tilsæt æggeblommer.
  12. Flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud.
  13. Kom vaniljekornene i skålen, og rør, indtil æggemassen er lys og luftig.
  14. Hæld den afkølede chokolademasse over æggemassen under konstant piskning.
  15. Hæld den samlede masse tilbage i gryden, og varm op til 83° under omrøring. 
  16. Tag gryden af varmen, og hæld chokoladeblandingen i en skål.
  17. Stil chokoladeblandingen i køleskabet, og lad den køle helt af.
  18. Pisk fløden til let skum, og vend det i chokoladecremen.
  19. Hæld blandingen i en ismaskine, og lad den køre i 40-60 minutter.

Samling af ispindene:

  1. Hæld dulce de leche i en skål, og tilsæt havsalt.
  2. Hæld saltkaramellen i en sprøjtepose, og klip et hul.
  3. Sprøjt en stribe saltkaramel fra top til bund i dine ispindeforme, og hæld chokoladeis ovenpå.
  4. Glat isformens top til med en palet.
  5. Stik en ispind i hver isform.
  6. Stil isformen i fryseren, og frys isene, indtil de er helt gennemfrosne.
  7. Hak chokoladen groft, og smelt den over et vandbad.
  8. Hæld chokoladen i en lille skål, og dyp de gennemfrosne ispinde i chokoladen, så de får chokoladeovertræk.
  9. Drys evt. med tørrede spiselige blomster, og servér.

​Tip: Hvis du ikke har et termometer, er det nok blot at være varsom og varme op, uden at massen kommer til at koge.

Kan du ikke få nok af saltkaramel, så er denne brownie-lagkage med saltkaramel lige noget for dig! 

Hvis du ikke har en ismaskine...

Opskriften er lavet på en ismaskine, der er den nemmeste måde at fryse is på. Har du ingen ismaskine, kan du sagtens bruge opskriften alligevel. Læs hvordan her:

  1. Hæld isblandingen i en boks med låg, og stil den i fryseren.
  2. Efter ½ time skal du røre isen godt igennem, hvorefter du stiller den i fryseren igen.
  3. Fortsæt med at røre isen igennem hver ½ time, indtil den er lettere fast, men stadig kan hældes ud i ispinde-formene.

På denne måde undgår du bedst de ærgerlige iskrystaller, der ellers bliver dannet, når en is stilles i fryseren uden brug af ismaskine.